• 28 jun
 • 09:30-10:30
Evenementen

Webinar 'De burger verdient beter'

via ZoomOverig
 • 392
 • 38

Wat kun je verwachten? De overheid is voor veel burgers te complex. Met regelmaat raken ze bekneld tussen wal en schip. De menselijke maat ontbreekt. Hun vertrouwen in de overheid daalt.

Jij als professional werkt met burgers die een hulpvraag hebben. Je bent bijvoorbeeld werkzaam in de zorg, helpt mensen met financiƫle problemen, zit in het onderwijs of helpt mensen op juridisch vlak.

Reinier van Zutphen, de Nationale ombudsman, gaat tijdens deze Webinar daarom graag met jou in gesprek.

 • Wat zie jij dat nodig is om de menselijke maat terug te brengen in de dienstverlening van de overheid?
 • Waar raakt het jouw werk?
 • Welke tips heb jij voor Reinier en de andere deelnemers?

Aan het eind van de Webinar heb je een inspirerende bijeenkomst gehad, goede voorbeelden gehoord en zijn er praktische acties geformuleerd die we samen op kunnen pakken. Je deelname is waardevol!
Alle gegevens voor deelname worden automatisch aan je toegestuurd.

De zoom-link volgt per mail in de week voorafgaand aan het webinar

Heb je vragen aan Reinier? Stel ze dan alvast hieronder in de reacties!

Reacties

4 reacties, meest recent: 15 juni
 • Aangepast op 14 juni

  In meerpartijenverhoudingen (zoals het omgevingsrecht) voelen omwonenden zich soms ook gemangeld door de gemeente. Dat is vaak niet terecht, want ook de gemeente is gebonden aan landelijke milieuwetgeving. De gemeente heeft niet altijd ruimte om daar vanaf te wijken. Maatwerk is nu een veel gehoord iets, maar tast de rechtszekerheid van het desbetreffende bedrijf aan, dat is dus ook niet altijd een optie. Op welke manier zouden we ook hier de 'menselijke maat' in het proces van bijvoorbeeld vergunningverlening kunnen inbouwen?

 • Ik zou me graag aanmelden voor de webinar, maar ik heb die dag een andere training staan. Kan ik de webinar ook later terugkijken?

 • Ha @annemiekevos fijn dat jij hier je vraag al stelt! @anneforte ik kom z.s.m. terug op jouw vraag, ik weet namelijk nog niet op we een opname kunnen delen. Wat we sowieso doen is een inhoudelijke terugkoppeling delen op de Raadbaak in de vorm van een korte blog/FAQ zodat we ook na de webinar het gesprek met elkaar kunnen voortzetten. Stel dus vooral van te voren hier je vraag, dan kunnen we die eventueel wel meenemen in het gesprek.

 • @tamarberger, dank voor je reactie. Ik hoop dat het gedeeld kan worden, zou mooi zijn! Hieronder een aantal vragen voor in t webinar.

  vragen voor webinar: (waar ik zelf helaas niet bij aanwezig kan zijn)

  1. Wat is er nodig om de kloof te dichten - of dichter te maken - tussen de burger en de gemeente?

  2. Zijn er praktijkvoorbeelden van methoden die hebben gewerkt om met de mensen die (kans hebben op) schulden/inanciele moeilijkheden in contact te komen en ze te helpen? Wat is hiervoor nodig? Wat werkt wel en wat werkt niet?

  3: Hoe zorg je ervoor dat je de schaamte en het taboe doorbreekt, zodat het bespreekbaar is en mensen dat ook durven?

  4: Bestaan er preventieve aanpakken om jongeren en ouders (dat is de doelgroep waar ik mee werk) te helpen, zodat zij niet of minder in de schulden terecht komen?

Om je aan te melden voor dit evenement is registreren voor deze community de eerste stap.