Thuiswerken tijdens de corona crisis
Hallo mede professionals. Als ambassadeur van de Raadbaak en werknemer van PPMO/Frontlijn vroeg ik mij...
Dat geldt vooral voor kleine bedrijven, laten de nieuwe getallen zijn. Zo zijn sinds de zomer ruim 20.000 kleine ondernemers ’uit de regeling’ gevallen die de fiscus had opgetuigd. Het intrekken van de betalingsregeling betekent in de meeste gevallen dat bedrijven een faillissement hebben aangevraagd of een traject zijn ingegaan om al hun schulden te saneren in de hoop een doorstart te maken.
Dus er is weer werk aan de winkel, kun je ook een vergoeding krijgen van de overheid als je deze ondernemers bijstaat, anders ben je ook snel als adviseur ridder te voet. De wens is de vader van de gedachte.
Reacties
Lijkt me goed om te kijken welke mogelijkheden er nog bestaan vanuit de BBZ of eventuele zakelijke schuldhulpverlening. Daarbij is de levensvatbaarheid natuurlijk wel essentieel. Ik draag in dit soort gevallen zorg voor een overdracht naar de BBZ in de betreffende gemeente. Helaas weten lang niet alle ondernemers deze weg goed te bewandelen.
De BBZ werkt samen met commerciële aanbieders, o.a. Zuidweg. En die doen het ook niet voor niets.
Dat klopt helemaal. Veel gemeenten hebben dit geregeld voor hun inwoners. Het is dus in beginsel niet de bedoeling dat de rekening hiervan bij de inwoner komt te liggen. Daarom vind ik het in die situaties dan ook niet verantwoord om hier als commerciële aanbieder zelf mee aan de slag te gaan. Nog een rekening erbij is wel het laatste waar deze ondernemer op zit te wachten.