De Raadbaak

Vraag uitgelicht: Zorgverzekering beëindigd

  • 15 jul
  • Tamar Berger
  • 1
  • 84

In gesprek met Raadgevers op de Raadbaak komen we veel cases tegen. Hieronder een van de vragen uitgelicht. @liesbethboon. Weet jij hier een antwoord op te geven?

"Ik heb een cliënt die ligt in scheiding. Hij woont niet meer bij zijn vrouw en is daarom uitgeschreven op dit adres. Laatst ging hij naar het ziekenhuis en toen hoorde hij dat zijn zorgverzekering is beëindigd. De zorgverzekeraar bevestigt dit. Wat kan ik voor deze man doen?"

Reacties

één reactie, 15 juli
  • Ja dat kan gebeuren. De zorgverzekeraar doet aan bestandsvergelijking als iemand dan niet meer ingeschreven staat in de BRP (Basisregistratie Personen) kan de zorgverzekeraar iemand uitschrijven. Als deze man geen vast adres heeft is inschrijven met een briefadres mogelijk of met behulp van een recente salarisstrook. Dan kan iemand weer een zorgverzekering afsluiten. Als er al zorgkosten gemaakt zijn - ik lees dat hij in het ziekenhuis geweest is - is het vaak beter de zorgverzekering met terugwerkende kracht te 'activeren'. Dat kan door een onderzoek Wlz aan te vragen bij de Sociale Verzekeringsbank. Als je verzekerd bent voor de Wlz, ben je ook verzekeringsplichtig voor de basisverzekering.

    https://www.svb.nl/nl/wlz/uw-zaken-online-regelen/onderzoek-wlz-aanvragen

Trefwoorden