Toeslagen affaire 2.0
Samenvatting: De overheid verlangt dat financiële instellingen, met aandacht voor klantbeleving, de burger aan de hand nemen bij financiële keuzes. Anderzijds is de sector poortwachter voor integriteit van het financiële stelsel. Door toenemende druk van sancties ligt het accent dan ook op big data en afvinken van lijstjes. Dit leidt tot marktvolatiliteit, profilering, privacy schendingen, sociaal economische ongelijkheid, discriminatie en onterechte uitsluiting. aangezien zorgverzekeraars na de belastingdienst de grootste schuldeiser is zullen veel mensen te maken krijgen met de gevolgen van het vinkje fraudeur Arm, alleenstaande moeder, buitenlandse achternaam , postcode, beroep, landurig of hoog eigen risico bij de verzekering. Dan staat er een vinkjes fraudeur achter iemands naam. Vooruitlopend op de wetenschappelijke publicaties schreef ik een column hierover.
Reacties
@finpsychologyteam wil je nog iemand betrekken bij het gesprek, is er iets specifieks wat je opvalt, waar je het gesprek over wilt voeren? Wil je in gesprek met schuldhulpverleners, mensen die werken in de Wmo? Er zijn er genoeg hier op het platform! Of is dit alleen ter kennisgeving? Als ik ergens mee kan helpen rondom betrekken van mensen bij deze post, laat het me weten.
Dat is een goed idee @bds77 om de mensen die werken in de WMO en de schuldhulpverlening te betrekken in een gesprek over hoe onbewuste overtuigingen gedrag sturen en inzicht in deze onbewuste overtuigingen (van zowel de burger als professional) oplossingen biedt bij diverse vraagstukken en ingezet kan worden bij preventie
@finpsychologyteam je benoemd een interessant vraagstuk, waarbij bij mij ook gelijk de vraag opborrelt over bij wie de onbewuste overtuigingen en gedrag plaatsvind? bedoel je bij de mensen wie in de problemen komen, of juist binnen het werkveld?